Syrlig och god paj med marängtäcke. Går att byta ut vinbären mot exempelvis hallon.
Instruktioner
- Man kan byta ut vinbären mot exempelvis hallon
Servera pajen med grädde, glass eller vaniljsås
- Lägg vetemjöl, matfett, socker och ägg i en matberedare.
Kör allt till en smidig och väl blandad deg och låt den stå kallt minst 30 minuter.
- Tryck ut degen i en form med raka, gärna löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
Pricka bottnen med en gaffel och grädda den halvfärdig i 200 grader, ca 15 minuter,
utan att degen får någon nämnvärd färg. Låt bottnen kallna.
- Skölj och repa vinbären. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret med en gummiskrapa.
Lägg hälften av vinbären på pajbottnen, blanda resten med marängsmeten och lägg den i formen.
- Grädda pajen 150 minuter ca 30 minuter, så att både marängsmeten och pajdegen får lite färg. Låt den svalna före serveringen.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad menas med att man ska repa bären??