Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd vinbärspaj med fläder och mörk choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ett lite nyttigare alternativ till festliga tillfällen. Friska vinbär+mörk choklad=underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg.
  2. Låt yoghurten rinna av i ett par timmar i kyl genom en ren kökshandduk eller kaffefilter.
  3. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja). Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna.
  4. Blanda ner kesellan, flädersaften och finrivet limeskal i den väl avrunna yoghurten. Rör sist ner ca hälften av de röda vinbären. Spara en del till garneringen.
  5. Bred ut blandningen i det kalla pajskalet. Garnera med resten av vinbären och den grovhackade mörka chokladen. Ställ kallt innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.