Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd vinbärssaft

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Syrligt och god dricka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock, ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev mot grytans kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna.
  2. Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Skumma saften klar.
  3. Ta lite av saften i en kopp och rör ut natriumbensoatet i det. Blanda sedan med resten av saften.
  4. Häll upp saften i rena varma flaskor. Sätt på kork. Förvara saften kallt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • PernillaFagerlind 14 augusti 2009

    Jättegod, tack för receptet :-) Serveras gärna med isbitar och citronskivor.

  • miia69 22 juli 2010

    God och enkelt att göra!

  • jalapeno82 11 januari 2011

    Tredje omgången saft står på spisen nu! Super god o super enkel att göra!!! Högsta poäng får du av mig!

  • matis17 17 april 2011

    oj, väldigt bra kommentarer här, måste göra den nu i sommar, vi har ju massor med vinbärsbuskar precis utanför

  • Ni45 31 augusti 2013

    Jättegod saft , kommer att göra den igen, högsta poäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.