Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd vinbärssaft med vanilj

(7 kommentarer)  
Skriv ut

En vinbärssaft med lite annorlunda smak!

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skölj bären Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet, låt koka upp och sjuda i 10 minuter under lock. Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll tillbaka saften i den nydiskade grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter.
 2. Ta av grytan från plattan och skumma väl. Ta upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoat i detta, rör därefter ner det i saften. Fyll på varma, väl rengjorda flaskor, förslut och förvara svalt.

Liknande recept

Kommentarer (7)

 • majamia 3 augusti 2008

  Toppengod saft. Kokte på mina 4 kg röda vinbär och det blev 5,5 liter underbar saft! Vaniljen gjorde susen tyckte vi! Tack för ett mumsigt recept!

 • betsla 12 september 2008

  Jättegott! Lite för sött för min smak dock, ska minska på sockret och frysa saften nästa gång. Jag lät en kanelstång koka med för ytterligare smak också.

 • betsla 12 september 2008

  Jättegott! Lite för sött för min smak dock, ska minska på sockret och frysa saften nästa gång. Jag lät en kanelstång koka med för ytterligare smak också.

 • mzankianka 2 augusti 2009

  Supergott! Varken för söt eller för sur!

 • Cassiopeya 2 november 2010

  Gott recept men nästa gång ska jag dubbla hela receptet, inte bara vatten och bärmängen ;) Blev lite surt och smakade inte så mycket vanilj...ja ibland är det så. God är den i alla fall, och som sagt, gör en sats till, bums! :)

 • Cassiopeya 2 november 2010

  Sådär ja, då var nästa omgång också klar! Verkligen en god saft:) Ska prova att göra bål på den i helgen, tror det kommer bli smaskens. Tack för receptet=)

 • crazycavylady 22 juli 2012

  God saft, smakade inte så mycket vanilj som jag hade hoppats på men riktigt god var den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.