Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röda juläpplen

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Ungarna bara älskar detta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att polera äpplena och ta bort skaften och även lite av blomman i botten. Lös socker i glykos och vatten i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka sockerlagen på kraftig värme och testa när den är klar genom att sätta ner en sticka i lagen. Blir den glasartad och fast är den färdig.
  3. Tillsätt hushållsfärg och rör om. Stick ner pinnarna i äpplena och doppa dom i lagen. Snurra lite på dom så att överflödig lag droppar ner i kastrullen.
  4. Låt dom svalna stående på en tallrik.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.