Instruktioner
Nyp fast plastfilm i botten på en rund kakform med löstagbara kanter.
Vispa samman rödavinbärsdesserten med juice och florsocker.
Häll upp i en bunke och ställ in i frysen.
Frys ett par timmar till en issörja (eller använd glassmaskin).
Bred ut sorbeten i formen och jämna till ytan.
Blanda socker och vatten i en kastrull.
Koka upp och sjud tills sockret är löst.
Låt lagen kallna.
Dela, kärna ur och skala melonen.
Skär den i bitar och mixa den till en puré.
Rör ner den i sockerlagen.
Häll melonblandningen i en bunke och ställ den i frysen.
Frys den tills den är som issörja (eller använd glassmaskin).
Det tar 2-3 timmar.
Rör i den då och då.
Bred ut melonsorbeten ovanpå rödavinbärssorbeten.
Frys den ett par timmar till.
Ta ut den och garnera med röda vinbär.
Istället för vinbärspuré, kan man ersätta det med mosade röda vinbär?
Jag testade bara melonsorbet, tyckte den mer påminde om en slush snarare än sorbet, skulle kanske behöva en melon med mer stadigt fruktkött än en honungsmelon, den är ju ganska rinnig redan son puré då den innehåller mycket vatten... nu smakar den som is med smak av melon.