Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödavinbärskaka med många smaker

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Suveränt god med en symfoni av smaker som dansar runt i gommen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° grader. Smörj en bakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, smörj formen och ströa med kokos eller ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ned kakao i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och därefter i med rödavinbären och rör ned detta i äggsmeten. Koka upp vattnet och rör sist ned i smeten. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lossa kanten på formen och låt kakan svalna, dela därefter kakan i två bottnar.
  2. Fyllning: Smält matfett och tillsätt mjölk och vaniljsocker och koka det ca 2 minuter under omrörning. Skeda vaniljmjölken över de två bottnarna och lägg ihop kakan och låt svalna.
  3. Garnering: Rör ut gelén med florsocker och vatten och bred över kakan, garnera med några rödavinbär och låt kakan kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.