- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Suveränt god med en symfoni av smaker som dansar runt i gommen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° grader. Smörj en bakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, smörj formen och ströa med kokos eller ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ned kakao i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och därefter i med rödavinbären och rör ned detta i äggsmeten. Koka upp vattnet och rör sist ned i smeten. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lossa kanten på formen och låt kakan svalna, dela därefter kakan i två bottnar.
- Fyllning:
Smält matfett och tillsätt mjölk och vaniljsocker och koka det ca 2 minuter under omrörning. Skeda vaniljmjölken över de två bottnarna och lägg ihop kakan och låt svalna.
- Garnering:
Rör ut gelén med florsocker och vatten och bred över kakan, garnera med några rödavinbär och låt kakan kallna.
Publicerat den
11 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar