Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbets och valnötsbrownies

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Mumsiga rutor med mäktig chokladsmak. Genom att blanda i rödbetor i smeten blir kakan extra saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen i äggvispet.
  2. Blanda i rödbetor, likör och valnötter. Vänd sist ner mjölet.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad långpanna, cirka 20x30 centimeter. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Känn med en prov- sticka att kakan är klar. Låt kallna.
  4. Smält chokladen till krämen i vattenbad. Blanda i kaffet. Vispa ihop smör, ost, florsocker och apelsinskal.
  5. Rör ner en klick av ost/smörblandningen i chokladen. Blanda sedan chokladen i ost/smörblandningen. Bred krämen över kakan och skär upp i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.