Mumsiga rutor med mäktig chokladsmak. Genom att blanda i rödbetor i smeten blir kakan extra saftig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen i äggvispet.
- Blanda i rödbetor, likör och valnötter. Vänd sist ner mjölet.
- Häll smeten i en smord och mjölad långpanna, cirka 20x30 centimeter. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Känn med en prov- sticka att kakan är klar. Låt kallna.
- Smält chokladen till krämen i vattenbad. Blanda i kaffet. Vispa ihop smör, ost, florsocker och apelsinskal.
- Rör ner en klick av ost/smörblandningen i chokladen. Blanda sedan chokladen i ost/smörblandningen. Bred krämen över kakan och skär upp i rutor.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar