Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsbiffar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Saftiga rödbetbiffar! Receptet är för 5 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv rödbetorna och potatisen grovt. Hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till rödbetsbiffarna och låt det stå och svälla ca 10 minuter, så att ströbrödet kan suga åt sig vätskan från det rivna. Krydda med salt och vitpeppar efter smak och tycke.
  2. Välj antingen att ha vitlökssås eller pepparrotssås till biffarna. Båda sorterna är goda till rödbetsbiffar! Blanda alla ingredienserna till såsen. Smaka av såsen efter smak.
  3. Forma sedan biffar, ca 10st. Hetta upp olja/margarin i en stekpanna. Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Servera rödbetsbiffarna med såsen, en matig sallad (med t.ex. vitkål, paprika, italiensk salladskrydda, olivolja och vitvinsvinäger) och gärna ett mjukt bröd med smör. Vill du har något mer till så kan du även äta biffarna med potatismos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 26 september 2012

    Hej och tack för ett bra grundrecept, jag utgick från ditt men lade till lite. Svårt att betygsätta men en fyra för inspiration får du i a f ! Jag serverade med svampsås och bacon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.