Saftiga rödbetbiffar!
Receptet är för 5 personer.
Instruktioner
- Skala och riv rödbetorna och potatisen grovt. Hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till rödbetsbiffarna och låt det stå och svälla ca 10 minuter, så att ströbrödet kan suga åt sig vätskan från det rivna. Krydda med salt och vitpeppar efter smak och tycke.
- Välj antingen att ha vitlökssås eller pepparrotssås till biffarna. Båda sorterna är goda till rödbetsbiffar!
Blanda alla ingredienserna till såsen. Smaka av såsen efter smak.
- Forma sedan biffar, ca 10st.
Hetta upp olja/margarin i en stekpanna. Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida.
- Servera rödbetsbiffarna med såsen, en matig sallad (med t.ex. vitkål, paprika, italiensk salladskrydda, olivolja och vitvinsvinäger) och gärna ett mjukt bröd med smör. Vill du har något mer till så kan du även äta biffarna med potatismos.
Publicerat den
31 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej och tack för ett bra grundrecept, jag utgick från ditt men lade till lite. Svårt att betygsätta men en fyra för inspiration får du i a f ! Jag serverade med svampsås och bacon.