Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsbiffar med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fylliga och goda rödbetsbiffar som dessutom är enkla att göra. Vill du kan du servera kokt potatis till, men potatis är även med i biffarna, så biffarna kan serveras som en allt-i-ett rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovriv rödbetor och potatis. Skala och finhacka löken. Stek rödbetor, potatis och lök i 1 msk olja i en stor stekpanna ca 3 minuter under omrörning, tills det mjuknar. Låt svalna ca 5 minuter.
  2. Rör ner ägg, salt, peppar, och majsstärkelse i den stekta blandningen. Det blir en ganska lös smet.
  3. Ta upp en del av smeten med en slev och lägg den i en varm stekpanna med 1 msk olja. Forma till en biff, ca 5 cm i diameter, fös ihop kanterna. Stek biffarna på strax över medelvärme ca 4 minuter på varje sida.
  4. Skiva svampen och stek den i en torr, het panna ca 3 minuter, tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 tsk olja och 2 krm salt och fräs den ca 2 minuter.
  5. Servera rödbetsbiffarna med svamp, saltgurka, yoghurt och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.