Fylliga och goda rödbetsbiffar som dessutom är enkla att göra. Vill du kan du servera kokt potatis till, men potatis är även med i biffarna, så biffarna kan serveras som en allt-i-ett rätt.
Instruktioner
- Skala och grovriv rödbetor och potatis. Skala och finhacka löken. Stek rödbetor, potatis och lök i 1 msk olja i en stor stekpanna ca 3 minuter under omrörning, tills det mjuknar. Låt svalna ca 5 minuter.
- Rör ner ägg, salt, peppar, och majsstärkelse i den stekta blandningen. Det blir en ganska lös smet.
- Ta upp en del av smeten med en slev och lägg den i en varm stekpanna med 1 msk olja. Forma till en biff, ca 5 cm i diameter, fös ihop kanterna. Stek biffarna på strax över medelvärme ca 4 minuter på varje sida.
- Skiva svampen och stek den i en torr, het panna ca 3 minuter, tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 tsk olja och 2 krm salt och fräs den ca 2 minuter.
- Servera rödbetsbiffarna med svamp, saltgurka, yoghurt och bröd.
Publicerat den
9 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar