Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsbiffar utan ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här biffarna behöver ganska mycket vetemjöl för att inte bli kladdiga, men smaken är härlig!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och dela rödbetorna och potatisen i klyftor. Koka i buljong tills de är mjuka, potatisen blir klar först, rödbetorna tar tid på sig att bli mjuka. Ta upp potatisen med hålslev och mosa den med lite flytande matfett, riv lökarna och blanda ihop. Låt rödbetorna koka tills de är klara, mosa dem sedan i potatisen och blanda. Tillsätt vitlök och andra kryddor efter smak, samt pepparrot. Blanda i vetemjöl tills smeten är fast, ej hård. Smält matfett i stekpannan, ta upp smet med 2 skedar och klicka ut i pannan, för att platta ut biffen så doppar du skeden i matfettet, då går det lättare. Låt steka på medelvärme och vänd sedan. Färdigt! Servera gärna med fetaoströra och dillstuvad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.