Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsbourguignon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hur får man till en klassisk boeuf bourguignon på vegetarisk vis? Använd rödbetor istället för nötkött och svamp för rätt konsistens - sedan är saken biff!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull eller gjutjärnsgryta på medelstark värme. Rör ner gul lök och vitlök, stek allt mjukt. Lägg rödbetor, morötter, lagerblad, timjan, salt och peppar i kastrull och stek i 5 minuter, rör om då och då. Rör ner tomatpuré, rödvin och grönsaksbuljong och låt sjuda på låg värme i 20 minuter.
  2. Skölj under tiden linserna under rinnande vatten och koka sedan upp dem i 1 liter vatten. Sänk till medelstark värme. Sjud sakta i 15-20 minuter. Tillsätt saltet när linserna nästan är klara. Häll av vattnet, lägg på locket och ställ undan så länge.
  3. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna, sänk värmen. Stek svamp och pärllök mjuka och gyllenbruna, rör om då och då. Krydda efter egen smak. Ställ undan så länge.
  4. Smaka av grytan och tillsätt mer vin, buljong eller örter om du vill. Tillsätt arrowrotredningen. Rör om försiktigt tills såsen tjocknar och bli klar. Tillsätt stekt svamp och pärllök. Sjud i ytterligare 10 minuter. Ta upp lagerblad och timjankvistar före servering.
  5. Fördela grytan i 4 skålar tillsammans med linserna och strö färsk timjan över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.