Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett läckert, gott och färgstarkt bröd som håller sig saftigt länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt smör-& rapsolja och salt.
  2. Riv rödbetorna grovt och blanda med det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
  3. Blanda ner det i degspadet. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin.
  4. Låt jäsa under bakduk ca 60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Häll ut degen direkt på bakplåtspappersklädd plåt och forma försiktigt till en limpa.
  6. Grädda direkt i mitten av ugnen i 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.