Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsbröd med fårost

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Vackert, annorlunda och gott bröd att bjuda på...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst och vatten.
  2. Häll i mjöl, salt och de rivna rödbetorna. Arbeta degen i matberedaren i ca 10-15 min.
  3. Täck degen med en handduk och låt jäsa i 1 tim.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Dela degen i 5 bitar och forma 5 baguetter.
  6. Olja plåten med olivoljan och vänd runt baguetterna så de täcks av oljan och lägg dem tätt på plåten. Tryck ner fårost och oliver.
  7. Låt jäsa ytterligare 30 min.
  8. Grädda bröden ca 20 min tills de får fin färg.
  9. Tips! Du kan lika gärna använda morötter istället för rödbetor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.