Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan och balsamicoglaze

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbar förrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna tillsammans med lite salt med skalet på i ca 35-40 minuter eller tills de känns klara med stickprov. Skala dem under rinnande vatten. Rosta pinjenötterna i en stekpanna så att de får en gyllenbrun färg. Obs. ingen olja behövs.
  2. Smält smöret på medelvärme. Låt svalna lite och blande i balsamvinäger, flytande honung och salt. Hetta upp innan servering.
  3. Skär rödbetorna i tunna skivor eller smala klyftor. Lägg upp på tallrikar. Ringla glazen över och toppa med lite ruccola, pinjenötter och parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • luneiya 16 februari 2012

    Bjöd mina vänner på detta som förrätt, fick mycket beröm :) dock hade jag i mer balsamico och honung i glazen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.