Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetschutney

 
Skriv ut

Passar speciellt bra till viltkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen och skär dem i små tärningar. Tvätta rödbetorna oc skala dem. Riv på grovt rivjärn direkt ned i syltgrytan. Skala och riv ner färsk ingefära. Stöt kryddpeppar och svartpeppar i en mortel tillsammans med kryddnejlikan och häll i syltgrytan.
  2. Finhacka rödlöken. Häll alla ingredienserna utom pepparroten i syltgrytan och koka upp under omrörning. Sätt ner värmen och koka sakta under omrörning då och då (rödbetschutney bränns lätt vid om man inte rör om noga). Efter ca 45 minuter och rör om noga.
  3. Fyll genast upp i steriliserade burkar och skruva omdelebart på locken. Vänd burkarna upp och ned.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.