Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsgryta med tofu

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva lök och morot. Skala rödbetorna och skär alla utom en i bitar. Strimla kålen och skär tofun i bitar. Fräs löken mjuk i oljan. Låt vitlök och curry få fräsa med i slutet av stektiden. Tillsätt vatten, buljongkoncentrat, lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, rödbetsbitar, lök, morot och kål. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, 30-45 minuter. Smaka av med vinäger och salt. Riv den sista rödbetan fint. Rör ner rödbetsstrimlorna, tofubitarna och maizenamjölet, som först rörts ut i lite vatten. Låt grytan få ett uppkok. Strö över persilja. Serveras med kokt potatis, kokt ris eller säd samt gärna en klick gräddfil som smaksatts med pepparrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.