Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetskaka med apelsintopping

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En saftig kryddig och mycket god kaka jag fått av en arbetskamrat. Hon har mixat två olika recept som hon hittat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt olja och rivna rödbetor.
  3. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i smeten.
  4. Smörj en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter och bröa med ströbröd. Fyll på med smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen 35-40 min. Kontrollera att kakan är torr i mitten med hjälp av en sticka. Låt kakan svalna innan du lossar den ur formen. Medan kakan är i ugnen rör samman alla ingredienserna till toppingen. Låt den vila i kylskåp 20 min innan du breder den över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.