Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetskaka med saffransglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En överraskande saftig och god mjuk kaka på färska rödbetor. Ett julrecept som passar året om. Jag har tagit bort en deciliter vardera av fett, socker och valnötter från originalreceptet och brukar även ta 50/50 vetemjöl/dinkelmjöl. Saffranspåsen väger 0,5 g. Ingen bantarkaka - men syndigt god. 1/12 av kakan motsvarar en halv dags energibehov om du vill äta av den och ändå gå ned i vikt. Vill du får ned detta ytterligare blir det till att reducera mer socker och fett ... men det ska ju också bli något kvar av kakan! Tänk också på att kroppen behöver fett, speciellt barn, men att du då väljer just mjuka/rinnande fetter som är av bättre kvalité och fördelaktigare än hårt margarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst, blanda ned oljan
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ned i den andra smeten.
  3. Finriv rödbetorna och blanda ned i smeten. Smula valnötterna och tillsätt även dem.
  4. Häll smeten i smord och bröad springform med löstagbar kant.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter i 175 graders ugnsvärme. Låt sedan svalna för att stjälpas upp på galler för att kallna under formen.
  6. Blanda ihop saffransglasyren med elvisp och bred den släta krämen över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokladtgumman 21 oktober 2008

    Hej Glamour ! Ville bara tacka för receptet. Kakan var jättegod. Kommer att göra den massor med gånger. Mvh chokladtgumman

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.