Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetslasagne med Västerbottensost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god vitlöksdoftande vegetarisk lasagne

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv rödbetor och morot mellangrovt alternativt skiva i tunna stavar. Riv Västerbottensosten och hacka lök och vitlök.
  2. Tillred bechamelsåsen; smält smöret i het kastrull, pudra i mjöl och rör runt. Tillsätt mjölk lite i taget till önskad konsistens. Krydda med salt, vitpeppar och muskot och rör i hälften av Västerbottensosten.
  3. Lager 1: Fördela rivna rödbetor och morot i en smord ugnsform därefter Västerbottensost, vitlök och gul lök. Därefter sås och lasagneplattor.
  4. Lager 2: Som lager 1 men utan riven ost.
  5. Lager 3: Fördela resten av rödbetorna, morötterna, lök och vitlök. Strö ut ost och häll därefter ut bechamelsås. Strö på flingsalt.
  6. Grädda i 25 minuter i 220 grader.
  7. Strö på klippt persilja innan servering. Serveras rykande varm som den är eller med en liten sallad och ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • madbi01 19 april 2016

    Supergod ju! Den ska göras flera gånger! 8D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.