Servera gärna quinoa och ost tillsammans med en bitig dressing med mosad fetaost, gräddfil/yoghurt och en aning vitlök.
Instruktioner
- Borsta rödbetorna väl och skär dem i mindre bitar. Koka dem först i 5 minuter och lägg sedan i quinoan. Krydda med lite salt eller örtsalt. Koka alltsammans i ytterligare ca 15 minuter. Häll av eventuellt kokspad. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla under tiden haloumin. Skär den i snygga skivor och lägg den på grillen, 2–3 minuter på varje sida. En grillpanna i teflon passar utmärkt att steka ost i!
- Vänd ihop rucola och quinoa och servera detta som en bädd till den varma nystekta osten. Toppa med en droppe olivolja på osten, strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkelt och supergott!
Jättegod kombination av smaker, där den salta haloumin möter den lite mer sötsyrliga rödbetan. Jättegott! Jag använde mer rödbetor än vad du hade i receptet, omkring 8st för 5 pers. Jag grillade också 500 gram halloumi till oss, vilket var en mer lagom mängd (blir ungefär 2-3 skivor/pers). Därför fick ditt recept 4 poäng, men om man ökar mängden ost och rödbetor i receptet blir det en klar 5:a!