Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsquinoa med rucola och grillad halloumi

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera gärna quinoa och ost tillsammans med en bitig dressing med mosad fetaost, gräddfil/yoghurt och en aning vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta rödbetorna väl och skär dem i mindre bitar. Koka dem först i 5 minuter och lägg sedan i quinoan. Krydda med lite salt eller örtsalt. Koka alltsammans i ytterligare ca 15 minuter. Häll av eventuellt kokspad. Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla under tiden haloumin. Skär den i snygga skivor och lägg den på grillen, 2–3 minuter på varje sida. En grillpanna i teflon passar utmärkt att steka ost i!
  3. Vänd ihop rucola och quinoa och servera detta som en bädd till den varma nystekta osten. Toppa med en droppe olivolja på osten, strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bissingen 12 februari 2010

    Enkelt och supergott!

  • Leonard91 27 juni 2010

    Jättegod kombination av smaker, där den salta haloumin möter den lite mer sötsyrliga rödbetan. Jättegott! Jag använde mer rödbetor än vad du hade i receptet, omkring 8st för 5 pers. Jag grillade också 500 gram halloumi till oss, vilket var en mer lagom mängd (blir ungefär 2-3 skivor/pers). Därför fick ditt recept 4 poäng, men om man ökar mängden ost och rödbetor i receptet blir det en klar 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.