Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Rödbetssoppa från Lettland, med stark korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj rödbetorna, koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Kör dem sedan i mixer (inte för fint). Häll tillbaka i grytan och häll på 1 till 1½ liter vatten med lagerbladen. Puttra ca 10 minuter.
  2. Stek den kryddiga korven och baconet (hackat) plus rödlöken, som också skall hackas, och häll i soppan. Salta, lite socker samt en skvätt vinäger skall i efter smak. Låt det värma upp en stund, tag av plattan och häll i gräddfilen, lite i taget och rör under tiden.
  3. KLART!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.