Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel och nyttig soppa

Ingredienser

Instruktioner

Spara en av rödbetorna till senare. Skala rotsakerna och löken. Skär rotsakerna i fina strimlor eller riv grovt på rivjärn. Strimla vitkålen fint gärna med osthyvel. Hacka löken. Fräs alltsammans i smöret. Tillsätt buljongen och lagerblad. Låt koka på svag värme tills rotsakerna är nästan helt mjuka, 25-30 min. Skala då den rödbetan som är kvär, råriv den och blanda ner i soppan. Koka ytterligare 5 min. Smaksätt med ev slat peppar samt med citronsaft eller vinäger. Grovhacka persilja och strö över. Servera med lättcreme fraiche eller gräddfil och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.