Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssoppa "borsch"

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket god och matig soppa med anor från öst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Skala och grovhacka potatisarna. Lägg potatisen, lagerbladen, kryddpepparn, röda linser och buljongtärningen i kastrullen.
  2. 2. Heta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Skala och finhacka löken. Skala moroten och rödbetorna och riv dessa på den grova rivjärnsidan. Fräs löken, moroten och rödbetorna i pannan i några minuter. Tillsätt dillfrön och vatten och koka sedan under lock på medelvärmen ca 10-15 min stäng sedan av plattan.
  3. 3. Tärna paprikan och squashen. Strimla vitkålen i tunna strimlor eller hyvla den med osthyveln. Lägg paprikan, squashen och vitkålen i kastrullen. Lägg över den varma rödbetsröran till kastrullen med. Låt puttra i ca 5 min.
  4. 4. Stäng av spisen och pressa ner vitlöken. Tillsätt tomatpurén och smaka av med salt. Låt det puttra på eftervärmen under lock i ca 10 min.
  5. 5. Servera med en klick crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.