Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssoppa på minuten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ovanligt snabb och smal soppa med massor av färg och smak. Det går lika bra att byta ut rödbetorna till någon annan rotfrukt eller blanda olika sorter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Skala löken och dela den i bitar. Mixa rödbetor och lök, lite i taget i en matberedare. Häll blandningen i en kastrull. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningar. Koka soppan ca 5 min. Häll i gräddmjölken och låt soppan koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Servera med en klick cottage cheese och strö över gräslök.
  3. Tips! Rostat fullkornsbröd är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.