Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

 • Serverar: 4-5 portioner
 • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Min man gillar att fiska och brukar komma hem med sin fångst. Det här receptet är något som alltid går hem. Svårt att sätta direkta mått då jag gör efter som. Men huvudsaken är att man inte ska snåla med smöret. Det gör att fisken blir saftig och mör. Grädde kan man ha på efter eget tycke.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Värm ugnen till 200°. Tag den rensade fisken och skölj den. Torka av den med ett papper. Smörj en ugnsfast form. I mitt fall har jag en oval form. Salta och peppra ordentligt runt om och inne i fisken. Lägg fisken med insidan neråt som det syns på bilden. Lägg sen mycket (!) smör i klickar runt om fisken. Grädda den i ugnen i 200 grader ca. 30 min. Ta ut den och häll på grädden. Kör fisken i ca. 10 min. till.
 2. Servera gärna med pressad potatis och en god sallad till. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (5)

 • Amandia 5 september 2009

  Har lagt till de fyra sista meningarna samt mängd ingredienser.

 • Amandia 1 oktober 2009

  Har ändrat på ingredienserna till mera exata mått.

 • morfarmormor 15 november 2009

  Har inte prövat dtt recept men jag gör ungefär som du fast jag gör ett par snitt på varj sida,den får ligga på sidan samt så bruka jag strö på idealmjöl på båda sidor,såsen blir lite tjockare.Bruka blanda grädden med mjölk.Jo mycke kryddor som du skrev.Ibland om jag har fileat den så brukar jag he på riven ost me,helst Västerbottensost.Bra smak och ingen fisklukt.

 • Amandia 15 november 2009

  Hejsan morfarmormor. Jag har aldrig haft i mjöl som du säger men ska prova det nästa gång. Måste fråga varför just idealmjöl? Går det med vanligt vetemjöl? Har aldrig använt mig av idealmjöl förut så vet inte så mycket om det. Mums vad gott det lät med Västerbottensost till. Ska även blanda ut det med mjölk som du tipsade om.I fredags åt vi fisk och då hade jag i lite för mycket grädde, smaken vart för gräddig. Tack för tipsen. =)

 • sune43 23 juni 2011

  Tänk så himla gott det kan bli när man inte krånglar till det. Eftersom det är midsommartid blev det nypotatis i stället för pressad. Kanon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.