Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röding med enbärskryddad vitvinssås och palsternackspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig fisk med smakrik vitvinssås, krispiga syrade grönsaker och krämig palsternackspuré. God middag i lyxig tappning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grönsaker: Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Låt lagen kallna. Dela blomkålen i små bitar och förväll ca 1 minut i lättsaltat kokande vatten. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda ner grönsakerna och finhackad dill i lagen. Låt stå ca 30 minuter.
  2. Sås: Skala och skiva löken. fräs den i smör. Lägg ner timjan och stötta enbär. Häll på vin, grädde och fiskfond. Låt såsen sjuda under lock ca 30 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i vatten.
  3. Puré: skala palsternacka och potatis, skär i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner smör, gräddfil och salt. Mixa med mixerstav till en slät puré. Krydda med finhackad rams- eller gräslök.
  4. Skrubba citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Klappa in citronskalet på fiskfiléernas köttsida. Salta och peppra. stek fisken med smör med köttsidan ner först ca 1 minut. Vänd och stek klart på skinnsidan.
  5. Servera fisken med sås, puré och grönsaker. Garnera med dill och ärtskott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.