Ljuvlig fisk med smakrik vitvinssås, krispiga syrade grönsaker och krämig palsternackspuré.
God middag i lyxig tappning!
Instruktioner
- Grönsaker:
Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Låt lagen kallna. Dela blomkålen i små bitar och förväll ca 1 minut i lättsaltat kokande vatten. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda ner grönsakerna och finhackad dill i lagen. Låt stå ca 30 minuter.
- Sås:
Skala och skiva löken. fräs den i smör. Lägg ner timjan och stötta enbär. Häll på vin, grädde och fiskfond. Låt såsen sjuda under lock ca 30 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i vatten.
- Puré:
skala palsternacka och potatis, skär i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner smör, gräddfil och salt. Mixa med mixerstav till en slät puré. Krydda med finhackad rams- eller gräslök.
- Skrubba citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Klappa in citronskalet på fiskfiléernas köttsida. Salta och peppra. stek fisken med smör med köttsidan ner först ca 1 minut. Vänd och stek klart på skinnsidan.
- Servera fisken med sås, puré och grönsaker. Garnera med dill och ärtskott.
Publicerat den
10 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar