Saftig fisk med krämig rotsellerikräm och klassisk hollandaisesås. Festen kan börja!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Skala och skär rotsellerin i små, jämnstora bitar.
Lägg i en kastrull med lagerblad och täck med mjölk.
Koka under omrörning tills rotsellerin är mjuk igenom.
- Häll av sellerin från mjölken men spara 1-2 dl.
Mixa slät med hjälp av mjölken. Häll upp krämen i en kastrull och smaka av med salt.
- Salta och olja in rödingfiléerna med olivolja och lägg i en ugnsfast form. Stek rödingen i ugnen i 12-15 minuter med skinnsidan uppåt.
- Skala och tärna gurkan i cm stora kuber och blanda med hackad dill och 1 msk olivolja.
Ta ut rödingfilén ur ugnen, dra av skinnet och toppa med gurkblandningen.
- Hollandaisesås:
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Ställ en bunke som passar över kastrullen så det blir ett vattenbad.
Lägg äggulor, champagnevinäger och en nypa salt i bunken.
Vispa så det blir en luftig kräm av äggen.
- Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner det varma skirade smöret med en försiktigt stråle så det blir en majonnäsliknande konsistens.
Smaka av med salt och champagnevinäger.
- Servera rödingen med rotsellerikrämen och hollandaisesås.
Publicerat den
13 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vart tog användningen av citronen vägen?