Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röding med tamarind

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det går lika bra att byta ut rödingen mot regnbågslax eller portionsbitar av laxfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Strö salt på fiskfilén och snitta den i bitar från köttsidan men inte genom skinnet. Lägg den med köttsidan neråt i en smord ugnssäker form. Stek fisken i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  2. Skölj, ansa och skär pak choi i grova strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek pak choi under omrörning ca ½ minut.
  3. Blanda ner tamarind, vitlök och chili och stek ytterligare ca 1 minut.
  4. Dra bort skinnet rån fisken när den är färdigstekt. Servera med pak choi och kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.