Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röding med timjanäpplen, astrakancidersås och trattkantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova cidersåsen även till andra sorters stekt fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka äpplet. Fräs lök och äpple i olivolja ca 1 minut. Häll på cider, vatten, fond och grädde. Koka upp, låt koka tills ca hälften återstår. Mixa såsen slät i matberedare eller med mixerstav. Rör i smöret.
  2. Timjanäpplen: Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och dela äpplena. Pensla en ugnssäker form med lite av olivoljan och lägg i äpplena med snittytan nedåt. Ringla över honung och resterande olivolja. Plocka och strö över timjanbladen. Strö på saltet. Ugnsbaka äpplena mitt i ugnen 15 minuter. Ös äpplena med spadet som bildas med jämna mellanrum.
  3. Rensa trattkantarellerna. Skala och finhacka löken. Stek kantarellerna i smöret tills de börjar bli lätt brynta. Tillsätt lök och salt och stek ytterligare ca 1 minut.
  4. Salta rödingen. Stek den i olivolja med skinnsidan nedåt ca 3 minuter. Vänd och stek med köttsidan nedåt ca 1 minut.
  5. Servera rödingen med äpplen, trattkantareller och äppelcidersås. Garnera med timjan och servera gärna kokt, pressad potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.