Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödkål

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Min mormor från Skåne och min mamma från Blekinge, hade alltid rödkål och brunkål på julbordet när vi växte upp. Nu bjuder min brorson mig på det på julafton. Rödkål är klassisk julmat för mig...

Ingredienser

Instruktioner

Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen. Låt alltsammans steka saktaq under lock omkring 1 timme. Rör då och då i kålen. Smaksätt med salt, socker och vinättika eller citronsaft. Vinbärssaft kan ersätta socker, vinättika och citron. Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m.m Servera på julbordet.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • cece1 23 december 2010

    Mycket bra recept!!Supergott!!

  • gunillabeard 10 januari 2012

    Den bästa rödkål jag lagat! Jag fick komplimanger vid julbordet. Tack för receptet. Jag använde honung istället för socker och fördubblade kryddorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.