Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödkålssallad med apelsin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv skalet från en ½ apelsin halvfint. Skär apelsinerna i klyftor, skär bort hinnan och dela i fina bitar. Blanda alla ingredienserna til dressingen direkt i salladsskålen. Vänd ner apelsin och rödkål. Låt marinera minst 10 minuter innan servering, så vitkålen hinner mjukna. (Man kan hjälpa till genom att jobba loss försiktigt med en mortelstöt för att hjälpa kålen att safta sig och mjukna) Strö över pumpafrön till sist, och garnera ev. med apelsinskivor.
  2. Denna sallad funkar också med vitkål.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JennyV 3 februari 2010

    En spännande rödkålssallad som vi serverade på julbordet, blev succé!!

  • isa64 23 december 2010

    Jättegod Ska ha den på julbordet i morgon!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.