Ett smakrikt bröd som håller sig färskt länge...gott till mycket!
Instruktioner
- Rör ut jästen i vatten i en bunke. Tillsätt salt, smör, kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska lös.
Låt jäsa ca 30 min.
- Häll ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Tryck ut degen med mjölad hand.
Låt jäsa ca 40 min.
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smöret på svag värme. Låt den svalna.
- Grovhacka oliverna. Lägg ut löken och oliverna över degen. Tryck ner dem med fingertopparna nästan igenom degen så att det bildas gropar.
- Ringla smöret som är kvar i pannan över degen. Strö över rosmarin och salt.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna och skär i fyrkanter.
- Servera med en sallad som förrätt eller med vitlöksdipp som tilltugg.
- Vitlöksdipp
Smaksätt 2 dl lätt créme fraiche med 1 pressad vitlöksklyfta och 1 dl riven lagrad ost.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Brödet smakade inte så mycket, känns som om det saknas någon krydda. Inte ens dippet hjälpte tyvärr. På en bit av brödet hade jag lagt på soltorkade tomater, vilket gjorde det bättre/godare, men det räckte inte... Synd, hade förväntat mig mer...
Jag tyckte brödet var riktigt bra!!...och har givit ut receptet till många. Perfekt till en smakrik soppa.
Låter väldigt gott ;) Vet du om det går att frysa så man kan förbereda till påskbordet? /Lisa