Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödprickig krusbärspaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktig sommarpaj med syrliga bär som passar perfekt till fluffig, söt maräng. Den är god både ljummen och helt avsvalnad. Servera gärna med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl och socker och finfördela smöret i blandningen, gör det gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Ställ den kallt i minst 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills pajdegen börjar få färg. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader.
  3. Krusbärskompott: Lägg krusbären i en kastrull och värm på svag värme tills bären börjar vätska sig. Tillsätt sockret och höj värmen. Koka utan lock i ca 8 minuter eller tills bären har spruckit. Rör ner potatismjölet utrört i vattnet, koka upp och låt sedan svalna.
  4. Marängtäcke: Vispa vitorna till skum med 1 tsk pressad citron. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är fast. Spara några vinbär till garnering och blanda ner resten i marängen.
  5. Häll ut kompotten i den förgräddade pajbottnen och klicka marängen över. Strö över de sparade vinbären. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills marängen har fått fin färg.
  6. Servera gärna pajen med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.