Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödspätta á la Erika

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Denna fantastiskt goda rätt har min sonhustru bjudit på, och den är helt suverän.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form som kan köras i microvågsugn,med smör.Lägg ett lager med med frysta spättafiléer. Lägg några klickar smör på fisken. Peppra och salta men ta det lite varsamt med saltet då buljongen i såsen är ganska salt. Lägg på ett nytt lager med fisk, upprepa smör, salt och peppar till 3-4 lager med fisk.
  2. Såsen: Värm vattnet i en kastrull och lös upp buljongtärningen.Tillsätt créme fraiche och rör tills såsen är jämn och fin. Krossa basilka, oregano, mejram, salvian tillsammans med lite salt i en mortel, tillsätt krosset i kastrullen och låt det koka nån minut.
  3. När såsen ser jämn och fin ut slå den över spättafiléerna i formen.
  4. Ta ett smörpapper eller bakplåtspapper skölj det under kranen så det blir genomvått, krama sen ur papperet och lägg det som ett tätt lock mot fiskfiléerna och såsen.
  5. Sätt in formen i micron och kör på 750-1000 watt i 10-12 min, beroende på vilken typ av micro du har, du får prova dig fram. När fisken är fast och vit i köttet är den klar.
  6. Servera med färskpotatis eller pressad och en grön sallad.
  7. Skär en halv röd och en halv gul paprika i tärningar och strö över fisken innan servering, ger ögat en liten njutning

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tantdrake 4 september 2008

    Hade paprikatärningarna + lite skivad purjo med på fisken från början. Har ingen micro så rätten tillagades i vanlig ugn, 175 grader. Riktigt gott! Bra örtsmak på fisken. Det blir absolut en repris på denna! Jag serverade mej Officersmässens citronsås (mina recept), kokt skalad potatis och grönsallad med fetaost till.

  • tantdrake 4 september 2008

    Glömde ju säga....halverade receptet. Såsen blev det lite av men jag gjorde ju ändå lite citronsås på sidan av....såsmonster som jag är.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.