Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödspätta i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i ett i lergryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i en kvart. Smörj grytan med smör.
  2. Skiva potatis, tomat och rödlök och varva hälften av potatisen och hälften av tomaterna i botten av grytan.
  3. Rulla rödspättafilérna, salta och peppra och lägg dem ovanpå. Varva resten av potatisen och tomaterna över fisken och tillsätt citronskalet och den skivade rödlöken. Häll på fiskbuljongen och tomatjuicen och strö till sist över strimlad basilika.
  4. Ställ grytan i kall ugn, sätt värmen på 200° och låt puttra i cirka 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.