enkel och god rätt både till vardags och fest
Instruktioner
- häll mjöl , salt, vitpeppar och dill i en plastpåse (plastpåsen gör att det blir mindre spill på bordet) skaka runt påsen så att mjöl och kryddor blandar sig.
Vispa med gafflel upp äggen i en djup tallrik eller skål (det ska gå att doppa spättan i den)
lägg en spätta i taget i "mjölpåsen" så det blir mjöl på bägge sidor, doppa sedan ner i äggen och vänd åter i "mjölpåsen" tek spättan på halv hög värme i ca 2-3 min per sida håll dem varma i ugnen eller under folie.
- använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. lägg musselröran ovanpå spättorna servera med nykokt potatis eller potatismos.
Publicerat den
4 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar