Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödspätta med picklessås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod fisk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningen i en låg kastrull, lägg i dillstjälkarna, skiva i vitlöken, lägg i tillsammans med den grovmalda svartpepparen, lägg i filéerna, låt sjuda i ca 2,5 minuter. Lägg upp filéerna i ett uppläggningsfat, täck med folie så de behåller värmen.
  2. Sås: Smält smöret strö på vetemjölet och rör i hop. Sila buljongen som fisken kokat i och häll i. Låt såsen puttra lite späd med grädde, tillsätt citronsaft och kajennpeppar. Låt puttra på svag värme i 10-15 minuter tills den tjocknat. Skölj picklesen och hacka den mycket fint, häll sedan ner i såsen. Häll såsen över fisken och servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • larkvagen 6 juni 2017

    Passar både till vardag och fest.Underbart god sås

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.