Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödtunga

Rödtunga är en uppskattad matfisk som tillhör släktet plattfiskar. Den fiskas längs med norra Atlantens kust liksom utanför Spanien och upp till Norges kust, samt i Nordsjön. Med ett stort utbredningsområde kommer också en rad olika tillagningssätt och kulinariska recept på rödtunga. Ett underbart gott recept på rödtunga är ett där rödtungan paneras och sedan steks i rikligt med smör. Servera till exempel med klassiska tillbehör som dillkokt potatis och remouladsås. Vill du lyxa till rätten för att till exempel passa vid middagsbjudningen, gör då ett recept på rödtunga i ugn med en vitvinssås som följeslagare. Eftersom rödtungans filéer är mycket tunna, passar denna fisk ypperligt att tillaga som rullader, gärna med en god fyllning.


Ugn: 200º Skölj och torka av filéerna. Salta och peppra dem. Vik dem tredubbla och panera i idealmjöl. Stek dem i smör i medelvarm stekpanna, ca 2 minuter per sida. Krydda med muskot. Lägg fisken...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp sås försiktigt på spisplatta under omrörning. Smörj en ugnsform. Rulla fiskfiléer och stick i en tandpetare i varje. Häll varm sås över filéerna och grädda i ugnen c...

40 min
2-3
2

Skölj och rensa fisken. Dra ev av det mörka skinnet. Klipp bort fenorna. Skölj limefrukterna. Skala dem och skär skalen i tunna strimlor. Pressa saften ur den ena frukten och skär den andra i klyft...

35 min
4

Salta och peppra fiskfiléerna på skinnsidan. Rulla ihop dem till rullader och sätt dem i en kastrull, tätt packade. Fyll på med vatten salt och pressad citron, så att det täcker. Sjud ca 7 minuter...

40 min
4

Sätt ugnen på 200 grader. Låt fryst fisk tina. Fräs champinjoner i smör några minuter. Blanda ner spenat och låt det puttra tills vätskan kokat in. Salta och lägg spenat-och champinjonblandningen i b...

4

Börja med såsen. Skala, finhacka och fräs löken i lite smör utan att den får färg. Tillsätt vin och socker. Koka tills vinet minskat till hälften. Häll i grädden och låt den sjuda i några minuter....

4
4

Skölj och dela fiskfiléerna på längden. Lägg lax i en matberedare och finfördela den. Tillsätt salt, peppar,ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät. Blanda vitt vin, schalotte...

4

Vik fiskfiléerna till ett paket. Salta och peppra. Stek några minuter på varje sida. Lägg det gula från apelsinskalet samt hackad schalottenlök i en kastrull med smör. Låt fräsa utan att ta färg. Slå...

50 min
4

Skiva tomaterna och lägg i smord form. Salta och peppra filéerna. Lägg en sträng räkost på varje filé och rulla ihop. Lägg rullen på tomaterna. Tryck ut resterande räkost i crème fraiche och bred över...

30 min
6

Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.Vänd ner spenaten mot slutet och smaka av med salt. peppar och muskot. Låt svalna. Banka ut rödtungan mellan plastfilm med en köttbankare eller botten av...

8

1. DRESSING: Lägg äggulor, sardeller och vitlök i en kanna. Mixa och tillsätt olivoljan i en tunn stråle så att dressingen tjocknar. Tillsätt parmesanosten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. T...

6

Vik filéerna till ett paket. Salta och peppra. Stek några minuter på varje sida. Lägg det gula från apelsinskalet samt hackad scharlottenlök i en kastrull med smör. Låt fräsa utan att ta färg. Slå på...

4

Sätt ugnen på 225*C Börja med såsen.Finhacka löken och fräs den i en kastrull med lite smör,men utan att den får färg.Tillsätt vin och socker.Koka tills hälften av vinet avdunstat.Häll i grädden och...

40 min
4
6

Filéa fisken. I stället för att göra fiskspad som man gjorde förr kan man använda fiskbuljong. Koka upp vispgrädden och låt den långsamt sjuda och tjockna på svag värme. Lägg 4 filéer i en välsmord...

4
1

Skär fisken i 2 cm tjocka strimlor och lägg i en skål. Häll över vin och citron och salta lätt. Marinera fisken i 30 minuter. Skala och strimla morötterna. Skiva bleksellerin och squashen i dubbelt...

4
1

Skala och hacka löken fint. Hetta upp matfettet i en stekpanna och tillsätt löken. Fräs löken tills den är mjuk och rör sedan ner mjölet. Lägg i buljongtärningen och vispa ner 1 dl vatten. Tillsätt...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra fiskfiléerna. Rulla eller vik dem dubbla och lägg på smord ugnssäker form. Täck med folie och sätt in formen i ugnen i ca. 20 min. Skala räkorna och h...

4

Riv 1 tsk skal av citronen och pressa ur 2 tsk saft. Lägg skal och saft i en skål och blanda ner basilika och majonnäs. Kyl fram till användning. Salta och peppra parmesanosten och blanda den med s...

35 min
4

Sätt ugnen på 250 grader. Skölj hastigt fiskfiléerna. Vänd dem i mjölet blandat med saltet och pepparn. Stek filéerna hastigt i lite fett. Lägg sedan filéerna på ett fat. Fräs löken med curryn i l...

35 min
6

Servera med kokt eller pressad potatis och citronklyftor. Klipp bort fenorna och skrapa fisken på den ljusa sidan. Flå den mörka sidan genom att lossa skinnet vid stjärten och sedan rulla det runt...

2

Skölj fiskfiléerna och skär dem i 3 cm stora bitar. Droppa över citronsaft och krydda med peppar. Ansa svampen och skär den i tunna skivor. Spola av sojaböngroddarna. Skölj vår- eller purjolöken oc...

4

Skala potatisen och koka dom i lättsaltat vatten. Under tiden gör du små rullar av fisken. Smörj en kastrull med smör och lägg i fisken. Krydda med salt och peppar samt häll i några matskedar vatten...

45 min
6

Smörkoka schalottenlöken ett par minuter i en traktörpanna och lägg på fisken. Häll på kokande buljong + vin och sjud filéerna knappt klara, 4-5 minuter. Tag upp fisken försiktigt och lägg på hush...

1 d 21 h
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.