- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Syrlig och söt, jättegod.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en stor pajform som mäter 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Blanda de rensade vinbären med socker och potatismjöl. Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Vänd ner resten av sockret.
- Bred ut vinbären i pajskalet. Bred eller spritsa ut marängen över bären. Grädda i mitten av ugnen tills marängen har lite färg, 10 - 15 minuter.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod blev den här pajen, tog hälften vinbär och hälften hallon. Kommer jag att göra fler gånger. Betyget blir en stark femma.