Högrev kokt i rödvin med timjan. Serveras med vita bönor som smaksatts med parmesan. Har du en tryckkokare går detta långkok riktigt snabbt att göra.
Instruktioner
- Skala och skiva löken och hacka timjan fint.
- Värm på en stor kastrull och bryn köttet runt om i olja så allt får färg.
Lyft ur köttet och stek sedan löken så den mjuknar.
- Lägg tillbaka köttet, fortsätt med timjan och lagerblad.
Slå på vin och kalvfond så att det täcker. ( koncentrat späds 2 msk i 5 dl vatten)
- Låt koka antingen i ca 40 minuter i tryckkokare eller ca 3 timmar i kastrull med locket på glänt. Slå på mer kalvfond vid behov så den inte kokar torrt.
- När högreven börjar bli klar, värm på bönorna med lite vatten och ca 35 g smör. Det ska bli en krämig konsistens och sedan krossar man bönorna direkt i kastrullen.
Lyft av från värmen och riv ner parmesan och vitlök samt citronskal. Blanda runt och avsluta med fint hackad bladpersilja.
- När köttet kokat klart, smaka av med salt och peppar. Skär upp kötet och servera med bönorna och en tomatsallad.
Publicerat den
13 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar