Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinsmarinad grillad makrill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hel makrill håller ihop lättare än filé. Välj helst liten makrill, som är godare än stor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av huvudet och stjärten, klipp bort fenorna och skölj ren fisken. Skär i lagom stora portionsbitar och låt dem ligga kallt i rödvinsmarinad i minst 10 timmar före grillning.
  2. Lägg alla ingredienser till marinaden i en mixer och mixa slätt. Grilla den hela makrillen i cirka 15 minuter. Makrillfiléer grillas cirka 8 minuter. Servera med tomatsalsa, tapenade samt potatis- och rotfruktssallad eller nykokt färskpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cryonica 27 januari 2011

    Jättegod firre, men jag skulle lägga till i receptet att man ska välja ett lätt rödvin för marinaden. Själv tog jag ett starkt rödvin av den typ som passar till rött kött, för det var det enda jag hade hemma, och jag tycker att det blev lite för kryddat för fisk, även om makrill är en ganska "köttig" fisk. Pressad potatis eller potatismos tycker jag skulle passe bättre än tomatsalsa och tapenade därför att fisken är så stark att det blir lite tårta på tårta. Som dryck är givetvis ett lätt rödvin att rekommendera. Man vill gärna ha något sött men friskt efteråt, typ citron mousse eller sorbet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.