Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mustig sås till vilt, nöt eller lammkött.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och finhacka scharlottenlöken och vitlöken. Fräs löken mjuk i matfettet utan att den tar färg. Häll på köttskyn, buljong och hälften av rödvinet. Tillsätt timjan, krossade pepparkorn och lagerblad. Koka ihop på kraftig värme tills hälften av vätskan återstår. Sila. Häll på resten av rödvinet och låt blandningen åter koka upp. Rör ner vinbärsgelén för att runda av smaken lite och krydda med salt och peppar. Blanda arrowrotmjöl och kallt vatten. Häll redningen i rödvinsblandningen under omrörning. Koka upp såsen på nytt och håll den varm utan att den kokar mer. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.