Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En sås som kräver lite tid, men är värd besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg.Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt fräsa en stund till och bli riktigt rostat. Tillsätt sockret som bara får smälta ner och bli lite lätt karamelliserat.
  2. Slå på vinet och kryddorna, låt koka ned till hälften. Slå därefter på vinäger och buljong och koka ihop såsen, ju längre tid desto bättre smak.
  3. Sila av såsen, tycker du att den är för tunn kan du reda med lite maizena. Låt såsen koka upp så ser du hur tjock den blivit, upprepa proceduren om nödvändigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.