Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinssås med murklor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smarrig sås jag hittade i "Grapevin" en gratis vintidning från www.tegnerhermansson.se Tips! prenumerera på den, en hel del mumsiga recept finns alltid med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka schalottenlök, vitlök och katrinplommon. Smörfräs hacket utan att det tar färg. Tillsätt råsocker och timjanskvistarna. Häll på vin, vatten och fond och koka ihop mängden till ca 6 dl. Sila buljongen. Hit kan såsen förberedas.
  2. Skölj murklorna och låt rinna av. Hacka i mindre bitar. Stek dem i smör och lägg sedan i fonden. Vid servering värms såsen och grädden tillsätts och reds ev. med maizena utrörd i lite vatten. Smaka av med, peppar och råsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.