Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökig baconpannkaka de luxe

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En lite roligare, lyxigare och smakfull pannkaka. Själv anser jag pannkaka bara vara bukfylla, men ibland blir jag övertalad att göra det. Idag ville jag inte göra den gamla vanliga mjöl – mjölk - ägg smakar ingenting pannkakan. Så det blev detta påfund! Mycket uppskattat av alla. Serverades med lingonsylt till vilket passade perfekt. Bon Apetit.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl - salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa klumpfri och slät Tillsätt vispgrädden - liquid smoke och rör ihop Knäck i äggen och vispa ihop. Ställ åt sidan medan ni gör resten, så det får svälla ihop lite. Smörj en ugnsform väl. Stek baconen på medelvärme i en torr stekpanna tills dom är lätt bruna. Sprid baconen i ugnsformen, vispa upp smeten en sista gång och häll över. Sätt in på en fals under mitten i ugnen. Grädda i ca 25 minuter. Servera med lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.