Har ej testat, men låter spännande med whisky i knäcken.
Instruktioner
- Blanda socker, sirap, grädde och whisky i en vid kastrull eller stekpanna. Koka knäcken kraftigt utan lock tills den är 124º, beräkna 20 minuter. Rör om då och då.
- Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får den koka några minuter till.
- Ställ knäckformarna på en bricka. Lyft av kastrullen från värmen och blanda i smör och mandel. Klicka smeten i knäckformarna med hjälp av två teskedar. Låt knäcken kallna.
- Förvara knäcken med smörgåspapper mellan lagren i en burk med lock. Låt stå i kylen.
Publicerat den
26 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tycker den var riktigt god. Den får verkligen en rökig fin whiskysmak.