Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökig knäck

(1 kommentar)  
Skriv ut

Har ej testat, men låter spännande med whisky i knäcken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, sirap, grädde och whisky i en vid kastrull eller stekpanna. Koka knäcken kraftigt utan lock tills den är 124º, beräkna 20 minuter. Rör om då och då.
  2. Häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får den koka några minuter till.
  3. Ställ knäckformarna på en bricka. Lyft av kastrullen från värmen och blanda i smör och mandel. Klicka smeten i knäckformarna med hjälp av två teskedar. Låt knäcken kallna.
  4. Förvara knäcken med smörgåspapper mellan lagren i en burk med lock. Låt stå i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bozer22 5 december 2008

    Tycker den var riktigt god. Den får verkligen en rökig fin whiskysmak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.