Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökig kyckling allt-i-ett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt rätt som sköter sig helt själv i ugnen. Den rökiga smaken kommer från liquid smoke, röksmak på flaska som finns i större livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kycklingen och torka med hushållspapper. Dela kycklingen i delar. Dela den först på mitten, uppifrån och ner. Skär sedan loss lårbenet och dela det i lår och ben. Skär till sist bort vingarna och dela bröstet i två delar.
  2. Blanda olja och liquid smoke i en liten skål och pensla kycklingen på både ut- och in sidan. Salta och avsluta med att strö ett jämnt lager paprikapulver över kycklingen.
  3. Olja en långpanna eller form lätt och lägg i kycklingdelarna.
  4. Skölj och tvätta potatisen. Dela den i klyftor. Skala och skär morötterna i tjocka skivor. Skölj broccoli och blomkål. Dela dem i mindre buketter. Skala och klyfta löken. Blanda grönsakerna med olja och salt i en bunke.
  5. Fördela grönsakerna runt kycklingen. Strö över oliverna och stek mitt i ugnen i 30-40 min. Prova med en sticka, så nära lårbenet som möjligt, att köttsaften är klar och genomskinlig.
  6. Servera genast med yoghurt, ev smaksatt med pressad vitlök och salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.