Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökiga vitlökssnurror

 
  • Serverar: 32 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Perfekt portionsbröd till, grillat, skaldjur eller sallad mm. Går mycket bra att frysa. Åter en galen idé som blev succé på buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Låt bli 37 grader fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan.
  3. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker och liquid smoke. Rör om så allt blandas ordentligt.
  4. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda i minst 10 minuter tills degen släpper kanterna lätt.
  5. Täck över och låt jäsa i 30-40 minuter. Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
  6. Stjälp upp på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel ca ½-1 cm tjock.
  7. Bred ut fyllningen på och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 16 bitar.
  8. Placera med snittytan upp i bullformar på plåtar. Täck över och låt jäsa 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Pensla med det uppvispade ägget och strö över sesamfrön.
  11. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.