- Serverar: 32 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Perfekt portionsbröd till, grillat, skaldjur eller sallad mm.
Går mycket bra att frysa.
Åter en galen idé som blev succé på buffé.
Instruktioner
- Smält smöret och häll i mjölken. Låt bli 37 grader fingervarmt.
- Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan.
- Tillsätt resten av vätskan, salt, socker och liquid smoke. Rör om så allt blandas ordentligt.
- Tillsätt det mesta av mjölet och knåda i minst 10 minuter tills degen släpper kanterna lätt.
- Täck över och låt jäsa i 30-40 minuter. Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
- Stjälp upp på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel ca ½-1 cm tjock.
- Bred ut fyllningen på och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 16 bitar.
- Placera med snittytan upp i bullformar på plåtar. Täck över och låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med det uppvispade ägget och strö över sesamfrön.
- Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
Publicerat den
15 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar