Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt lax med dillstuvad potatis

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket gott recept frän ICA Kuriren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Forma laxskivorna till stora "rosor" och lägg upp två skivor på vardera tallriken.
  2. Skär den kokta potatisen i skivor eller tärningar. Smält matfettet och rör ut mjölet slätt och klimpfritt i fettet. Vispa i mjölken, lite i taget, och låt såsen sjuda 3-5 minuter.
  3. Vänd/rör nu försiktigt ner potatisen i såsen/stuvningen och låt det hela bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist i den hackade dillen. Garnera "laxrosorna" med varsin liten dillvimpel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.